суботу, 22 листопада 2014 р.

Костюм Мухомора


Костюм Мухомора В нашій сім’ї заведено було шити новорічні костюми власноруч, і то завжди вони повинні були бути оригінальними (принаймі не сніжинки та зайчики, як заведено в дитячих садочках :-)). От і я своєму синочкові в 2 рочки пошила костюм Чебурашки, а цього разу на спільній з ним нараді :-) було вирішено, що потрібно шити Мухомора. Зрозуміло, що найбільше проблем виникло з пошиттям капелюха. Але всі мої зусилля були винагороджені тим, що на новорічному святі капелюх був предметом заздрощів усіх дітей... до кінця свята вже вишикувалася черга сфотографуватися в нашому капелюсі (замість з Дідом Морозом та Снігуронькою). Ось так ми його шили: Спочатку вирізала з паралону коло такого діаметру, як мені хотілося бачити капелюх (розраховувала, щоб водночас був і великим і не заважав бачити навколишнє середовище :-)) Потім такого ж розміру круг із сінтапону
І круг із червоного атласу діаметром сантиметрів на 10 більший, ніж паралоновий
Потім з поралонового кола вирізала трикутник
зшила місце вирізу, так, що отримала конус
Далі вручну пришила поверху сінтапон, трошки збираючи (брала нитки №10 і не сильно притягувала, щоб не прорвався паралон)
Вирізала з білого флізеліну кружечки різних розмірів і наклеїла праскою на атлас (можна і пристрочити кружечки з білої тканини, але мені, якщо чесно було лінь). Флізелін виявився трішки поганої якості, то я для надійності змащувуала деякі кружечки "карандашним дитячим клеєм" і тоді пропрасовувала (потрібно бути дуже обережним, оскільки атлас при сильному нагрівіанні може пошкодитися, краще пропрасовувати через марлю, чи тонку х/б тканину)
Потім вирізала з білого атласу (правда не справжній атлас, а щось на зразок "креп-атласу") полосу довжиною, як у червоного кола + припуски на шви, та шириною, що дорівнює діаметру червоного кола та пришила її до кола
іншу сторону підклала на кілька сантиметрів та прострочила, вставила заготовлений паралонивой конус та заправила резинку (резинку потрібно по максимуму стягнути, тоді білий атлас виглядатиме, як гарненькі прожилки у гриба :-))
Порозправляла складочки, щоб шляпка мала рівномірний вигляд зверху
Потім пришила вручну білий атлас до паралону на відстані 5 см від резинки
І пришила зав’язки до цього шва. Правда на практиці виявилося, що краще було б пошити ще найпростішу шапочку і до неї вже пришити капелюх (оскільки синочок в мене дуже рухливим виявився, і капелюх не витримував дуже довго на голові :-) при активних рухах головою - повисав на шиї :-), але нам на одне свято вистачило :-)) Далі була глибока ніч і я нашвидкоруч зшила звичайну сорочечку, штанці та "жабо" (прямокутник, зібраний на резинки біля шиї) Ось такий МУХОМОР-чик :
Джерело:blog.larisa.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар